Recept

Velikonoční špenátový dort

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15339

Ingredience

450 g Listové těsto
1 špetka Muškátový oříšek
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sýr Parmezán
500 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1000 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 508kJ
5% Sacharidy 18 g
34% Tuky 25 g
16% Sodík 326 mg
29% Bílkoviny 16 g

Velikonoční špenátový dort postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme omytý špenát, okořeníme, vmícháme 2 vejce, ricottu a 40 g nastrouhaného sýru.

2

Listové těsto rozválíme na 2 pláty. Jedním vyložíme máslem vymazanou dortovou formu tak, aby těsto přečnívalo přes okraj. Naplníme připravenou špenátovou náplní, na ni rozložíme natvrdo uvařená vejce a posypeme zbylým sýrem. Přikryjeme druhým plátem a přečnívající okraje těsta ze spodního plátu srolujeme přes vrchní plát a přitiskneme. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept