Jednoduchý recept

Zmrzlina s mexickou čokoládou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15340
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

2 ks Čokoláda mléčná
115 g Cukr krupice
200 ml Mléko plnotučné
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 139kJ
10% Sacharidy 35 g
51% Tuky 38 g
2% Sodík 41 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zmrzlina s mexickou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr.

2

Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi a prošleháme. Přilijeme smetanu, pak po částech mléko. Zchladíme a ve zmrzlinovém strojku zpracujeme, až bude hustá. Nemáme-li strojek, pak směs několik hodin mrazíme v mrazáku, promícháme a znovu mrazíme.

3

Podáváme posypané čokoládovými hoblinkami.

Poznámka

Zmrzlina má báječnou chuť díky skořici a mandlím v mexické čokoládě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept