Špagety s fenyklem a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s fenyklem a lososem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15341 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Fenykl obecný |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
300 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 43,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fenykl obecný, Losos - filety, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s fenyklem a lososem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut. |
2 | Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
3 | Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky. |
4 | Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí. |