Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15346

Ingredience

Sypání
115 g Cukr krupice
115 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Pan dulce
75 g Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
120 ml Mléko plnotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 557kJ
14% Sacharidy 51 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 29 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pan dulce postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.

2

Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.

3

Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.

4

Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.

5

Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.

Poznámka

Moučník se podává jako zákusek nebo sladká snídaně s džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept