Pan dulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pan dulce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15346 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Sypání | |
---|---|
115 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
115 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Pan dulce | |
75 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 ml | Mléko plnotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 129,6mg |
Draslík | 35,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Droždí sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pan dulce postup přípravy receptu:
1 | Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto. |
2 | Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout. |
3 | Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá. |
4 | Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky. |
5 | Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout. |
Poznámka
Moučník se podává jako zákusek nebo sladká snídaně s džemem.