Jáhelník se sušenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhelník se sušenými švestkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1535 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
160 g | Jáhly - loupané proso |
80 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
250 g | Švestky sušené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 214,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhelník se sušenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody. |
2 | Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo. |
3 | Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí. |
4 | Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme. |
5 | Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka. |