Rajská polévka s candátovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka s candátovými knedlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15350 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Candát obecný |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citronová tráva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citronová tráva, Rajčata, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka s candátovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přidáme citronovou trávu a rajčata, krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Trávu vyjmeme a polévku propasírujeme sítem. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Maso z candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rozmixujeme je, smícháme s bílkem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Ze směsi vypichujeme nočky a vaříme je v osolené vodě těsně pod bodem varu asi 5 minut. Vyjmeme je, necháme okapat a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a podáváme. |