Zapečená brokolice s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená brokolice s ovčím sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15354 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
23 kávová lžička | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
300 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,9mg |
Draslík | 310,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená brokolice s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat. |
2 | Omytou a očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. |
3 | Ovčí sýr rozmačkáme vidličkou, vmícháme vejce, osolíme a opepříme. |
4 | Těstoviny a brokolici vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky. Na pokrm rozprostřeme pomazánku z ovčího sýra a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |