Ovesné řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné řezy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15355 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
280 g | Jogurt bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Nektarinka |
125 g | Ovesné vločky |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 284,4mg |
Draslík | 376,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Med včelí, Nektarinka, Ovesné vločky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné řezy postup přípravy receptu:
1 | Máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, přidáme 100 g ovesných vloček a 250 g jogurtu. |
2 | Z těsta upečeme v máslem vymazaném vaflovači 6 oplatek. |
3 | Žervé, zbylý jogurt a med umícháme a přidáme omyté, na kostičky nakrájené nektarinky a zbylé ovesné vločky. |
4 | Upečené oplatky rozlámeme na srdíčka a vždy dvě spojíme připravenou náplní. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem. |