Koláč z listového těsta s tykví a paprikovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z listového těsta s tykví a paprikovými lusky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1536 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Listové těsto |
1 špetka | Majoránka |
3 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
100 g | Šunkový salám |
1 ks | Tykev |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 297,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 445,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika zelená, Rajčata, Tykev, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z listového těsta s tykví a paprikovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto vyválíme na placku o velikosti koláčové formy a přendáme ho do ní. |
2 | Na oleji osmažíme na nudličky nakrájené papriky, kolečka rajčat, cibule a prolisovaný česnek. Zalijeme rajským protlakem a dusíme. |
3 | Přidáme sůl, pepř, majoránku a sekanou petrželku. Vše promícháme a směsí potřeme těsto. |
4 | Na povrch směsi poklademe plátky tykve, kolečka salámu, houby, můžeme přidat i nakrájenou další papriku. |
5 | Koláč pečeme ve vyhřáté troubě a těsně před dopečením ho zasypeme strouhaným sýrem. Posypeme sekaným libečkem a teplý podáváme. |
Poznámka
Možno použít i jiné houby, strouhaný sýr dle chuti, sůl, pepř, majoránka a libeček také.