Recept

Kuřecí maso s polentovými řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15360

Ingredience

1 ks Bazalka
250 g Chřest bílý
1 ks Cibule
150 g Kukuřičná krupice T 600
4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika žlutá
4 ks Rajčata
30 g Sýr Parmezán
500 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 476kJ
14% Sacharidy 49 g
26% Tuky 20 g
47% Sodík 943 mg
96% Bílkoviny 54 g

Kuřecí maso s polentovými řezy postup přípravy receptu:

1

Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme krupici a pod bodem varu vaříme 5 minut. Kaši natřeme ve vrstvě silné 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout.

2

Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a konce odřízneme. Očištěné papriky, omytá rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a vše smažíme asi 5 minut na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.

3

Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a opékáme na oleji z každé strany asi 5 minut.

4

Polentu potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným sýrem a vypichujeme placičky. Opečeme je v troubě pod grilem.

5

Maso, zeleninu a polentu upravíme na talíře a pokrm ozdobíme bazalkou.

Poznámka

Použijeme zelený chřest.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept