Recept

Vepřové panenky s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 15361

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
700 g Vepřová panenka
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 553kJ
8% Sacharidy 29 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 634 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřové panenky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran je rychle opečeme na pánvi na rozehřátém oleji a másle. Potom maso osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou a bobkovým listem je vložíme do pekáče. Pečeme přikryté na středním ohni asi 20 minut.

3

Očištěný a omytý chřest nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáče a osolíme. Pod pokličkou pečeme dalších 25 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a podle chuti přisolíme.

4

Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou.

Poznámka

Použijeme zelený chřest.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept