Nadívaná krůtí prsa s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná krůtí prsa s bylinkami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15362 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
700 g | Krůtí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar zeleninový |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 331,9mg |
Draslík | 841,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná krůtí prsa s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. |
2 | Žemle nakrájíme a zalijeme horkým mlékem. Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Smícháme ji s vymačkanými žemlemi, nasekanou petrželkou a se žloutky. Osolíme a opepříme. |
3 | Krůtí prsa nařízneme, naplníme připravenou nádivkou a kapsu zašijeme. Maso rychle opečeme po všech stranách na másle a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 95 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. |
4 | Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme. |
5 | Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou. |