Recept

Jemná artyčoková zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15365
Kategorie: Oblohy

Ingredience

800 g Artyčoky
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
9% Sacharidy 32 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 303 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jemná artyčoková zelenina postup přípravy receptu:

1

Malé artyčoky očistíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme zárodky květů a plody vložíme do vody s citronovou šťávou.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek.

3

Rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm oloupané, rozdrcené stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a okapané artyčoky asi 8 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Zeleninu podáváme k pečenému jehněčímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept