Recept

Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15373
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 467kJ
2% Sacharidy 8 g
35% Tuky 26 g
30% Sodík 606 mg
33% Bílkoviny 19 g

Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a víno a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem a lžící vinného octa.

2

2 l vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do šálku rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 3 minuty a vyjmeme.

3

Ztracená vejce upravíme na talíře, polijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Podáváme s opečenými toasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept