Cukrovaný zajíc - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukrovaný zajíc
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15374 |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mandle mleté |
125 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 113,1mg |
Draslík | 85,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukrovaný zajíc postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme a postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vejce. Třeme dále do pěny, každé vejce třeme asi 30 vteřin. |
2 | Přimícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem. |
3 | Formu ve tvaru zajíčka vymastíme máslem a vysypeme mletými mandlemi. Naplníme ji těstem a zajíce pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby necháme částečně vychladnout, vyklopíme a na kuchyňské mřížce necháme zcela vychladnout. |
4 | Před podáváním zajíčka silně pocukrujeme moučkovým cukrem. |