Rajčatový relish - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový relish
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15376 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 521,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový relish postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vybereme zrnka. Dužinu nakrájíme na kostiky. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme rajčata, osmahneme, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, přidáme nasekané bylinky, na kostičky nakrájenou feferonku a zelený pepř a zvolna vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
Poznámka
Omáčku podáváme studenou k různě upraveným masům.