Recept

Empanadas plněné ovocem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15381

Ingredience

Náplň
3 ks Banány
225 g Hrozinky
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Skořice mletá
Empanadas plněné ovocem
2 polévková lžíce Cukr krupice
275 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
14% Sacharidy 50 g
14% Tuky 10 g
0% Sodík 4 mg
8% Bílkoviny 5 g

Empanadas plněné ovocem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr, chlazené kousky másla a vytvoříme drobenku. Přidáme rozšlehaný žloutek a ledovou vodu, hněteme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něho kouli.

2

Máslo na náplň rozpustíme v rendlíku, přidáme drcené banány Plantain, hřebíček a skořici. Vaříme 3 minuty na mírném plameni. Vmícháme hrozinky s nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, až se šťáva vypaří. Necháme vychladnout.

3

Těsto vyválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru 10 cm. Kolečka přendáme na plech a na každé dáme trochu náplně. Kraje koleček navlhčíme vodou, těsto přeložíme přes náplň a okraje přitlačíme, aby se uzavřely. Potřeme mlékem.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, až budou zlaté. Necháme trochu vychladnout, posypeme krupicovým cukrem a podáváme teplé s celými mandlemi a pomerančovými dílky.

Poznámka

Ledové vody do těsta použijeme jen tolik, aby vzniklo hladké těsto. Místo banánů Plantain můžeme použít běžné banány.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept