Cizrnový salát s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnový salát s rajčaty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15393 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Cizrna |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Klobása Chorizo |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Cizrna, Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř černý celý, Rajčata, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnový salát s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě, slijeme ji a necháme okapat. |
2 | Oloupané šalotky najemno nakrájíme. Smícháme ocet, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a špetku cukru. Vmícháme šalotku a zálivkou přelijeme cizrnu. Necháme asi 3 hodiny odležet. |
3 | Celer očistíme, rajčata omyjeme a obojí spolu s klobásou nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme s cizrnou a zálivkou, posypeme rozdrceným pepřem a podáváme s opečeným bílým chlebem. |