Recept

Cizrnový salát s rajčaty

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15393
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Cizrna
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Klobása Chorizo
4 polévková lžíce Ocet vinný
8 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 201kJ
19% Sacharidy 68 g
55% Tuky 42 g
32% Sodík 635 mg
58% Bílkoviny 33 g

Cizrnový salát s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cizrnu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě, slijeme ji a necháme okapat.

2

Oloupané šalotky najemno nakrájíme. Smícháme ocet, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a špetku cukru. Vmícháme šalotku a zálivkou přelijeme cizrnu. Necháme asi 3 hodiny odležet.

3

Celer očistíme, rajčata omyjeme a obojí spolu s klobásou nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme s cizrnou a zálivkou, posypeme rozdrceným pepřem a podáváme s opečeným bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept