Rumglögg pro zahřátí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumglögg pro zahřátí
Rumglögg pro zahřátí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15395 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
8 ks | Hřebíček |
350 ml | Rum |
1 ks | Skořice celá |
750 ml | Víno červené |
350 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 152,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Rum, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumglögg pro zahřátí postup přípravy receptu:
1 | Všechny přísady kromě rumu zahřejeme za stálého míchání téměř k bodu varu. Necháme asi 15 minut louhovat na velmi mírném ohni a potom vyjmeme koření a citronovou kůru. |
2 | Rum mírně nahřejeme a přilijeme k punči. |