Rizoto s okouníkem mořským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s okouníkem mořským
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15397 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
200 g | Mrkev kořen |
400 g | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Pórek |
200 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 980,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Okouník mořský, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Mrkev kořen, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s okouníkem mořským postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný celer a mrkev rozkrájíme na hrubo. Omytý pórek krájíme na kolečka. Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, víno a vaříme asi 10 minut na mírném ohni. |
3 | Porce ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby, přidáme k zelenině a vaříme ještě 10 minut. |
4 | Nakonec vmícháme uvařenou rýži a pokrm podle chuti přisolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokrm můžeme připravit i s jinou rybou.