Recept

Rizoto s okouníkem mořským

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15397
Kategorie: Rizota

Ingredience

200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Koření na ryby
200 g Mrkev kořen
400 g Okouník mořský
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Pórek
200 g Rýže loupaná
2 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 303kJ
23% Sacharidy 84 g
165% Tuky 124 g
58% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Rizoto s okouníkem mořským postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný celer a mrkev rozkrájíme na hrubo. Omytý pórek krájíme na kolečka. Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, víno a vaříme asi 10 minut na mírném ohni.

3

Porce ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby, přidáme k zelenině a vaříme ještě 10 minut.

4

Nakonec vmícháme uvařenou rýži a pokrm podle chuti přisolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm můžeme připravit i s jinou rybou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept