Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1540
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
500 g Játra kuřecí
125 ml Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sherry brandy
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
1% Sacharidy 4 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 216 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kuřecí paštika postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160C.

2

Kuřecí játra dobře omyjeme a necháme okapat. Poté nakrájíme na kousky a společně s brandy, smetanou, vejci, česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem rozmixujeme na jemný krém. Hmotu propasírujeme dřevěnou lžící přes síto a upěchujeme do pečící misky. Na závěr zapícháme snítky tymiánu.

3

Misku ponoříme zhruba do poloviny do pekáčku s vodou. Pečeme zhruba hodinu, dokud paštika nezhnědne. Necháme vychladnout a poté na hodinu dáme do lednice. Ozdobíme bobkovými listy, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme ještě několik hodin v lednici chladit.

4

Podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept