Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15402

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 ks Limetka
150 g Mandle
450 g Rýže loupaná
2 kávová lžička Skořice mletá
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 875kJ
32% Sacharidy 115 g
26% Tuky 19 g
1% Sodík 16 mg
28% Bílkoviny 16 g

Horchata postup přípravy receptu:

1

Rýži důkladně vypereme, necháme okapat, vyklopíme do mísy a zalijeme vodou. Zakryjeme a necháme minimálně 2 hodiny máčet, nejlépe přes noc.

2

Rýži scedíme, 600 ml vody dáme stranou. Rýži vložíme do mixéru a zpracujeme co nejjemněji. Přidáme blanšírované mandle a zpracujeme, až budou jemně umleté.

3

Přidáme skořici, strouhanou limetkovou kůru a cukr. Přilijeme vodu z máčení rýže a mícháme, až se cukr rozpustí.

4

Podáváme ve velkých sklenicích s ledem a limetkovou kůrou.

Poznámka

Nápoj má smetanovou příchuť, ačkoli neobsahuje mléko. Často se podává ke snídani.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept