Horchata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horchata
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15402 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Limetka |
150 g | Mandle |
450 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 372,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 9,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetka, Mandle, Rýže loupaná, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Horchata postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně vypereme, necháme okapat, vyklopíme do mísy a zalijeme vodou. Zakryjeme a necháme minimálně 2 hodiny máčet, nejlépe přes noc. |
2 | Rýži scedíme, 600 ml vody dáme stranou. Rýži vložíme do mixéru a zpracujeme co nejjemněji. Přidáme blanšírované mandle a zpracujeme, až budou jemně umleté. |
3 | Přidáme skořici, strouhanou limetkovou kůru a cukr. Přilijeme vodu z máčení rýže a mícháme, až se cukr rozpustí. |
4 | Podáváme ve velkých sklenicích s ledem a limetkovou kůrou. |
Poznámka
Nápoj má smetanovou příchuť, ačkoli neobsahuje mléko. Často se podává ke snídani.