Atole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Atole
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15404 |
Kategorie: | Shakes |
Ingredience
50 g | Cukr třtinový |
115 g | Jahody zahradní |
200 g | Mouka kukuřičná |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 70,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jahody zahradní, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Atole postup přípravy receptu:
1 | Mouku a vodu dáme do hrnce se silným dnem a šleháme, až vznikne hladká pasta. Dáme na mírný oheň, přidáme vanilkový lusk a přivedeme k varu, stále mícháme, až zhoustne. Zašleháme cukr, skořici a šleháme, až se cukr rozpustí. Odstavíme z ohně. |
2 | Přidáme-li ovoce, rozmixujeme je v mixéru, aby bylo hladké, pak pyré prolisujeme přes síto. |
3 | Pyré zamícháme do směsi a dáme zpět na oheň, aby se prohřálo. |
4 | Odstraníme vanilku a podáváme. |
Poznámka
Do nápoje patří mouka masa harina, pokud ji nemáme, nahradíme ji kukuřičnou. Ovoce můžeme vynechat nebo zvolit jiné.