Jednoduchý recept

Mexická horká čokoláda

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15408

Ingredience

1 l Mléko plnotučné
1 ks Vanilkový lusk
115 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 303kJ
8% Sacharidy 30 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 7 mg
16% Bílkoviny 9 g

Mexická horká čokoláda postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme mléko a čokoládu, množství čokolády záleží na chuti. Vanilkový lusk rozřízneme podélně a přidáme do mléka.

2

Směs zahříváme na mírném plameni, až se čokoláda rozpustí, šleháme metlou, až směs začne vařit.

3

Vyjmeme vanilku a nápoj rozdělíme do čtyř šálků nebo varných sklenic. Ihned podáváme.

Poznámka

Mexickou čokoládu můžeme nahradit hořkou s vysokým obsahem kakaa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept