Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1541 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
260 g | Vejce slepičí |
390 ml | Voda pitná |
0,5 l | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 134,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Poté zasypeme moukou a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se nám nebude lepit na vařečku. Takto připravenou hmotu necháme úplně vychladnout. |
2 | Pak v kuchyňském robotu postupně vmícháváme vejce, až je hmota hladká a bez kousků. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky. Pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220C dokud větrníčky nevyběhnou, poté ještě dopékáme a lehce dosušujeme. |
3 | Necháme vychladnout, přepůlíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou a dáme zmrazit. |