Recept

Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15415
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Bazalka
220 g Červená řepa sterilovaná
1 ks Cibule
400 g Kuřecí prsa
1 špetka Muškátový oříšek
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 550kJ
25% Sacharidy 89 g
13% Tuky 9 g
67% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme.

2

Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

3

Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme.

4

Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept