Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15415 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
220 g | Červená řepa sterilovaná |
1 ks | Cibule |
400 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 70,6mg |
Draslík | 841,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Červená řepa sterilovaná, Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
3 | Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky. |