Recept

Rizoto z divoké rýže s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15416
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
100 g Rýže indiánská
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Gouda 45%
225 ml Vývar zeleninový
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 970kJ
10% Sacharidy 37 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 578 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rizoto z divoké rýže s houbami postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut.

2

Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.

3

Rýži osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji, přidáme pórek a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a promícháme s rýží.

4

Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept