Jehněčí kotlety se zeleninou na karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety se zeleninou na karí
Jehněčí kotlety se zeleninou na karí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
125 g | Cukr krupice |
4 ks | Hřebíček |
4 ks | Jehněčí kotlety |
2 polévková lžíce | Kari koření |
500 g | Květák |
2 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
250 ml | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 715,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hřebíček, Jehněčí kotlety, Kari koření, Květák, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety se zeleninou na karí postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky. |
2 | Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme. |
3 | Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji. |
4 | Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme. |