Jednoduchý recept

Džem z reveně a jahod

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15420

Ingredience

500 g Cukr želírovací
500 g Jahody zahradní
500 g Reveň (Rebarbora)
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 927kJ
15% Sacharidy 55 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Džem z reveně a jahod postup přípravy receptu:

1

Jahody omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme vidličkou. Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň.

2

Lusk, dřeň, ovoce a želírovací cukr vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 4 minuty, potom vyjmeme lusk.

3

Horkým džemem naplníme čisté sklenice, dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut. Necháme vychladnout.

Poznámka

Použijeme želírovací cukr 2:1. Rozpis je na 5 sklenic o obsahu 200 ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept