Jednoduchý recept

Ostružinový džem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15421

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cukr želírovací
1 špetka Hřebíček mletý
500 g Ostružiny
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 499kJ
8% Sacharidy 29 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Ostružinový džem postup přípravy receptu:

1

Přebrané ostružiny omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme s hřebíčkem, skořicí, cukrem a citronovou šťávou. Vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 10 minut.

2

Horkým džemem naplníme čisté sklenice a ihned je dobře uzavřeme.

Poznámka

Použijeme želírovací cukr 2:1. Rozpis je na 2 sklenice o obsahu 500 ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept