Ostružinový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinový džem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15421 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cukr želírovací |
1 špetka | Hřebíček mletý |
500 g | Ostružiny |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 82,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hřebíček mletý, Ostružiny, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostružinový džem postup přípravy receptu:
1 | Přebrané ostružiny omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme s hřebíčkem, skořicí, cukrem a citronovou šťávou. Vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 10 minut. |
2 | Horkým džemem naplníme čisté sklenice a ihned je dobře uzavřeme. |
Poznámka
Použijeme želírovací cukr 2:1. Rozpis je na 2 sklenice o obsahu 500 ml.