Zelený bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený bramborový salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15422 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
50 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 820,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Očištěné papriky a cibulky nakrájíme na kostičky nebo kolečka, oloupaný česnek nasekáme. Vše promícháme, osolíme a opepříme. |
3 | Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Papriky, cibulky a česnek zalijeme polovinou zálivky. |
4 | Plátky brambor a zeleninu střídavě vrstvíme v míse, pokapeme zbylou zálivkou a salát necháme rozležet asi 1 hodinu. |