Recept

Jemná dýňová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15427

Ingredience

1 ks Cibule
900 g Dýně
400 ml Mléko kokosové
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Sirup javorový
1 špetka Sůl
500 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
11% Sacharidy 40 g
148% Tuky 111 g
33% Sodík 659 mg
15% Bílkoviny 8 g

Jemná dýňová polévka postup přípravy receptu:

1

Dýni rozkrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a omyjeme. Mrkev očistíme a opláchneme. Dýni i mrkev nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno.

2

Olej rozpálíme ve větším hrnci, přidáme cibuli, česnek a smažíme asi 1 minutu. Přidáme dýni s mrkví a dusíme 3 minuty, přilijeme vývar, kokosové mléko a nasekaný zázvor. Přiklopíme a dusíme při střední teplotě asi 25 minut.

3

Přilijeme pomerančovou šťávu a zeleninu rozmixujeme. Polévku dochutíme javorovým sirupem, solí a pepřem. Pokud je polévka příliš hustá přilijeme vývar. Ihned podáváme.

Poznámka

Polévku můžeme vylepšit 2 lžícemi opraženého kokosu a ozdobit opraženými dýňovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept