Recept

Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15428
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
500 g Kapusta růžičková
40 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
6 ks Tymián čerstvý
200 g Uzené maso vařené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 658kJ
16% Sacharidy 56 g
82% Tuky 61 g
21% Sodík 428 mg
51% Bílkoviny 29 g

Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omytou kapustu a oloupané na plátky nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat a vývar zachytíme.

2

Uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem ze zeleniny a přilijeme mléko a smetanu. Necháme vzkypět, osolíme a opepříme. Okořeníme lístky tymiánu.

3

Do zapékací mísy vložíme růžičkovou kapustu, brambory, maso a vše posypeme nasekanými ořechy. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept