Bramborový koláč s uzeninou a hlávkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s uzeninou a hlávkovým salátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1543 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Klobása ostravská |
1 špetka | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Párky telecí |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 226,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s uzeninou a hlávkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. |
2 | Uzeniny nakrájíme na kostičky a na 2/3 másla osmahneme nakrájenou cibuli, ochutíme prolisovaným česnekem. |
3 | Z mouky, vajec, mléka, soli a koření vypracujeme těsto,přimícháme do něj brambory, uzeninu i cibuli. |
4 | Vše dobře promícháme a dáme do vymazané formy. Povrch poklademe zbytkem másla. |
5 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplý s hlávkovým salátem. |
Poznámka
Kořeníme /majoránka, pepř, rozmarýn, sůl/ dle chuti.