Polévka z cuket a smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z cuket a smetany
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15430 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Brambory |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
75 ml | Smetana sójová |
1 špetka | Sůl |
650 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 762,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Oregano sušené, Smetana sójová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z cuket a smetany postup přípravy receptu:
1 | Cukety omyjeme, překrojíme na čtvrtiny a pokrájíme na plátky. Bramboru oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na větší kostky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a smažíme asi 1 minutu. Přidáme cuketu, brambory, nasekaný česnek a vše dusíme asi 3 minuty. |
3 | Zředíme vývarem, přidáme nasekané bylinky a přiklopené vaříme asi 25 minut. Odstavíme a dobře promixujeme. Vmícháme smetanu, sůl a pepř. |
4 | Polévku rozdělíme do talířů, do středů kápneme trochu smetany a podáváme posypané bazalkou. Jako příloha se hodí ciabatta. |