Ledová avokádová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledová avokádová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15432 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
500 ml | Mléko kefírové |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 ks | Rajčata |
10 g | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
100 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 634,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Pomerančová šťáva, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledová avokádová polévka postup přípravy receptu:
1 | Řeřichu (nebo potočnici) omyjeme a otrháme lístky. Několik jich odložíme stranou. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme nadrobno. Avokáda rozpůlíme a vypeckujeme. |
2 | Avokádovou dužinu rozmixujeme s kefírem, řeřichou, vývarem a pomerančovou šťávou. Osolíme a okořeníme tabascem a worcesterem. |
3 | Polévku necháme chladit asi 30 minut. Před podáváním posypeme zbylou řeřichou. |