Kuřecí provensálské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí provensálské řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
4 ks | Feferony |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr krémový |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 155,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 142,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Feferony, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Sýr krémový, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí provensálské řízky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nasekáme, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V kastrolu na lžíci rozehřátého oleje krátce osmahneme cibuli. |
3 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme na pánev k cibuli a opékáme asi 4 min. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
4 | K cibuli přidáme rajčata, papriky, cukety a feferonky. Okořeníme lístky tymiánu a dusíme za občasného míchání asi 5 min. Podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Čerstvý sýr smícháme se zeleninou a prohřejeme. Zeleninu se sýrem upravíme na talíři spolu se řízky. |