Recept

Polévka s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15437
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčičné semínko
800 g Jehněčí kýta
750 g Kapusta růžičková
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
750 ml Vývar z hovězích kostí
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 037kJ
6% Sacharidy 22 g
62% Tuky 47 g
52% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Polévka s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na kostky. Maso po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opékáme ještě 5 minut. Vmícháme hořčičné semínko, kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna pod pokličkou asi 80 minut.

2

Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme ještě 15 minut.

3

Do zakysané smetany vmícháme sůl, pepř a nasekaný kopr. Polévku podáváme s kopečkem koprové smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept