Polévka s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s jehněčím masem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15437 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčičné semínko |
800 g | Jehněčí kýta |
750 g | Kapusta růžičková |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 160,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hořčičné semínko, Jehněčí kýta, Kmín celý, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na kostky. Maso po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opékáme ještě 5 minut. Vmícháme hořčičné semínko, kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna pod pokličkou asi 80 minut. |
2 | Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme ještě 15 minut. |
3 | Do zakysané smetany vmícháme sůl, pepř a nasekaný kopr. Polévku podáváme s kopečkem koprové smetany. |