Sýrový koláč s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový koláč s petrželkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 1544 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
125 g | Máslo čerstvé |
370 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 123,6mg |
Draslík | 70,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový koláč s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vodu, kmín, sůl a máslo, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme mouku, povaříme asi 20 minut, potom necháme zchladnout a vmícháme vejce. |
2 | Zpracujeme, přidáme strouhaný nebo nakrájený sýr a znovu propracujeme. |
3 | Těsto vyválíme na předem vymazaný plech a pečeme ve středně teplé troubě. |
4 | Ještě teplý posypeme sekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Solíme a kořeníme dle chuti.