Pomeranč s pepřem v karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomeranč s pepřem v karamelu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15441 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 hrst | Ořechy vlašské |
4 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 412,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej z vlašských ořechů, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomeranč s pepřem v karamelu postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pomeranče oloupeme až na dužinu, nakrájíme na dílky a zbavíme peciček. |
2 | Sýr nakrájíme na malé trojúhelníčky. Pomeranč, sýr a cibuli upravíme na dezertní talířky. |
3 | Na teflonové pánvi zkaramelizujeme cukr dozlatova, zředíme octem a povaříme. Smícháme oba druhy oleje, sůl, zelený pepř a přidáme do karamelu. |
4 | Zálivkou zakapeme pomeranče a dezert ozdobíme půlkami ořechů. |