Recept

Bramborové placky s vinnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15445

Ingredience

800 g Brambory
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
11% Sacharidy 39 g
6% Tuky 5 g
22% Sodík 440 mg
15% Bílkoviny 9 g

Bramborové placky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nahrubo nakrájíme. Vaříme je v osolené vodě 20 minut, scedíme, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mouku, vše uhněteme do hladkého těsta, osolíme, opepříme.

2

Z těsta vytvarujeme asi centimetr silné placičky, v pánvi na rozehřátém oleji a 20 g másla placky smažíme (po každé straně asi 3 minuty).

3

Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na zbylém rozehřátém másle. Zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, svaříme na polovinu.

4

Placičky podáváme s vinnou omáčkou a hlávkovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept