Bramborové placky s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15445 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 185,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nahrubo nakrájíme. Vaříme je v osolené vodě 20 minut, scedíme, prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mouku, vše uhněteme do hladkého těsta, osolíme, opepříme. |
2 | Z těsta vytvarujeme asi centimetr silné placičky, v pánvi na rozehřátém oleji a 20 g másla placky smažíme (po každé straně asi 3 minuty). |
3 | Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na zbylém rozehřátém másle. Zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, svaříme na polovinu. |
4 | Placičky podáváme s vinnou omáčkou a hlávkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.