Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15448 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 903,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté bylinky nasekáme a vmícháme do smetany, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Brambory a mrkev oloupeme a na jemno nastrouháme. Rozšleháme vejce, spolu s hladkou moukou vmícháme do brambor a mrkve. Těsto osolíme, opepříme. |
3 | Na pánvi na rozehřátem oleji z těsta postupně pečeme malé placky. Podáváme ihned po usmažení, bylinkovou omáčku servírujeme zvlášť. |
Poznámka
Servírujeme teplé.